Lionsclub Venray

Genieten van andere werelden!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom bij Lions Club Venray

Luitenant-kolonel en Lion

E-mailadres Afdrukken PDF

Lion Harrie Linssen in het Lions Magazine. Lees hier het artikel.

 

Peace Poster 2015 prijsuitreiking

E-mailadres Afdrukken PDF

In het Theehuis van het Odapark in Venray vond op 11 november de prijsuitreiking van de door Lions Club Venray georganiseerde Peace Poster wedstrijd plaats.

De winnaar was Wies Verstraelen van basisschool Petrus Banden in Venray. De tweede prijs ging naar Bente Zanders van basisschool EigenWijs en Nienke Vermeulen van basisschool De Klimboom ontving de derde prijs. De publieksprijs was voor Loïs Robben van basisschool De Toverbal. Lees hier het verslag door Nieuwsblad Peel en Maas uit Venray.

Burgemeester Hans Gilissen reikte de prijzen uit en schreef hierover op Facebook:

"Vanmiddag mocht ik in het Odapark, centrum voor hedendaagse kunstVenray de prijzen uitreiken aan de winnaars van de Vredestekening-wedstrijd. Wat een prachtige en toepasselijke kunstwerken. Zeker in het licht van de actualiteit zijn de tekeningen ontroerend en hartverwarmend. En er was ook nog eens muziek van drie supergoede saxofonisten."

 

Peace Poster 2015: Share Peace

E-mailadres Afdrukken PDF

Foto: Henk Lammen

Share Peace (Deel vrede met elkaar) is het thema van de Internationale Vredesposterwedstrijd (Peace Poster 2015), gehouden door de wereldwijde organisatie van Lions Clubs. Kinderen van de groepen 7 en of 8 van de basisscholen uit de gemeente Venray doen mee aan deze jaarlijkse vredesposterwedstrijd. “In juli worden alle basisscholen in de gemeente aangeschreven om de kinderen te stimuleren mee te doen aan de wedstrijd. We hopen dat we, net als in de voorgaande jaren, weer vele mooie inzendingen mogen ontvangen”, aldus Albert Pelser van de Venrayse Lions-afdeling. Lees hier het volledige artikel uit Nieuwsblad Peel en Maas.

 

Bestuur 2015-2016

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Taxus tegen kanker

E-mailadres Afdrukken PDF

Graag vragen wij uw medewerking!

Project “Taxus snoeien tegen kanker” van Stichting Evenementen Lions Venray was in 2015 erg succesvol. Veel particulieren en hoveniers leverden het taxussnoeisel in waarna de Lionsleden het de zelfde dag nog naar de farmaceutische industrie brachten, waar het gedroogd en geprepareerd wordt en er het werkzame bestanddeel paclitaxel uitgehaald wordt. Hiervan worden chemokuren gemaakt tegen bepaalde kankersoorten.

Lees meer...
 


Pagina 4 van 5

Login voor leden


Wie is er online

We hebben 28 gasten online

Nieuwsarchief

Peace Poster

IMG_2189.jpg

Nieuwsflits

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds 1988 door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Venrayse Lions Clubs zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter is dit jaar “Kindness Matters – Aardig zijn helpt”.