Welkom!

Vredesposter Wedstrijd 2018: Aardig zijn helpt!

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds 1988 door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Venrayse Lions Clubs zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter is dit jaar “Kindness Matters – Aardig zijn helpt”.
Onder leiding van hun leerkracht maken de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de regio Venray en omgeving individueel hun poster. Nieuw dit jaar is dat ook de scholen aan de Venrayse kant van de gemeente Horst aan de Maas, en in Holthees  worden uitgenodigd om deel te nemen. De leerlingen kiezen zelf de drie beste posters per groep. De leden van de Lionsclubs kiezen daarna in samenspraak met een vakjury de drie beste posters.
De winnende Venrayse poster zal daarna meedoen aan de beoordeling in het district Zuid-Nederland en gaat dan naar de landelijke jurering. Voor de plaatselijke, regionale en landelijke winnaars zijn er leuke prijzen te winnen.
De posters worden geëxposeerd in de centrale ruimte van de Bibliotheek Venray en daar wordt de publieksprijs bepaald.
De prijsuitreiking van de Vredesposter Wedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 31 oktober 2018 vanaf 16.00 uur in het Theehuis van het Odapark. Een vertegenwoordiger van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Venray zal de beide presidenten behulpzaam zijn bij het uitreiken van de verschillende prijzen. De uitreiking wordt muzikaal omlijst door leerlingen van de muziekschool Venray.
Bekijk hier de Peace Poster pagina van Lionsclubs International