Welkom!

Peace Poster Contest 2023 vooraankondiging

Venray, mei 2023

Vredesposter Wedstrijd

Vele kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Venray en omgeving hebben de afgelopen jaren met succes deelgenomen aan de Lions Vredesposter Wedstrijd.

De Vredesposter Wedstrijd 2023 vindt plaats aan het begin van het schooljaar 2023-2024 en heeft als thema: 

                   DARE TO DREAM: DURF TE DROMEN ! 

Inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan het thema van dit jaar zou de vrede in de wereld, maar vooral ook dichterbij, in je eigen stad of dorp, wijk en straat, familie en gezin of zelfs vrede in jezelf kunnen zijn. We hebben te maken met de uitgebreide sociale en maatschappelijke gevolgen van de oorlog in Oekraïne terwijl de Corona-virus pandemie ook nog maar net achter de rug is. Dit soort gebeurtenissen hebben een grote invloed op het leven van jongeren en verdienen daarom aandacht. 

Van iedere deelnemende school wordt de beste inzender samen met zijn/haar gezinsleden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking begin november 2023.

In de bijlage vindt u achtergrondinformatie en de spelregels. Verder hebben wij een aangepaste versie voor de leerlingen toegevoegd. Een en ander is ook terug te vinden op www.lionsvenray.nl 

Graag horen wij zo spoedig mogelijk, liefst vóór de zomervakantie, of uw school meedoet en deze activiteit in het jaarprogramma wil opnemen. Zo nodig geven wij u ook aanvullende informatie. 

Ook een van úw leerlingen kan straks schitteren met een indrukwekkende poster met het thema “Durf te Dromen”.

 

De Vredesposter Commissie,
namens de gezamenlijke Lionsclubs Venray en Venray Peelparel, 

Met vriendelijke groet, 

René Veldink
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bijlage: Spelregels Peace Poster Contest 2023

 

Melvin Jones

Donaties voor drie Venrayse goede doelen

 

Lionsclub Venray draagt al jaren goede doelen in de gemeente Venray een warm hart toe. Opbrengsten uit diverse lokale acties zoals stroopwafelverkoop komen volledig ten goede aan lokale goede doelen die jaarlijks worden aandragen door de leden. Hieruit worden uiteindelijk drie á vier doelen gekozen. Dit jaar was gekozen voor ‘De Zonnepitten’ een onderdeel van de Zonnebloem waarbij een projectgroep activiteiten organiseert voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Verder het ontmoetingscentrum ‘De Halm’, dat zich bevindt in de Hoge Beek en de stichting ‘Leergeld Venray’ die zich inzet om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen te voorkomen.

Lees meer: Donaties voor drie Venrayse goede doelen