Welkom!

Vredesposter Wedstrijd 2018: Aardig zijn helpt!

Vlnr: Evi Spierenburg, Dorien Ermens, Marika Kaminska en Annemijn Sijbers.

Dorien Ermens van de Josefschool in Overloon is de winnares van de Lions Vredesposterwedstrijd 2018.

Ongeveer 400 kinderen van de groepen 7 en 8 van tien basisscholen uit Venray, Overloon en Horst deden mee aan de Vredesposterwedstrijd die al meer dan 30 jaar in bijna 200 landen ter wereld georganiseerd wordt door de Lionsclubs. Het doel van de tekenwedstrijd is om kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar na te laten denken over vrede. Dit jaar met name over het thema ‘Kindness matters – Aardig zijn helpt’. Elke school selecteerde de drie beste posters per groep. Zevenenvijftig posters werden in de bibliotheek van Venray geëxposeerd.

Op 31 oktober vond de prijsuitreiking plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Theehuis van het Odapark. De makers van de mooiste poster per school en de uiteindelijke winnaars waren met hun familie uitgenodigd. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Anne Thielen.

Het juryrapport zegt over de winnende tekening van Dorien Ermens: ‘Aardig zijn doet ertoe, dat komt in deze poster goed tot uiting. Zelfs aardig zijn tussen een wezen uit de ruimte die een aardbewoner ontmoet. De tekening is sterk door zijn eenvoud en het is in één blik duidelijk wat het thema is.’

De tweede prijs ging naar Annemijn Sijbers van de Bongerd en de derde prijs was voor Evi Spierenburg van de Klimboom. Marika Kaminska van De Krokadaris ontving de Publieksprijs.