Activiteiten Lions Club Venray

Activiteiten

Lions Club Venray organiseert diverse activiteiten om haar doelstellingen te kunnen verwezenlijken.

 

Aspergeverkoop in de Randstad

Sinds 1982 verkopen wij op de zaterdag voor Moederdag in 6-8 plaatsen in de Randstad asperges. We reizen dan in de vroege ochtend naar deze steden om daar onze vers gestoken Noord-Limburgse asperges te koop aan te bieden voor het goede doel: vakanties voor kinderen met spierdystrofie in het Tesselhuus op het waddeneiland Texel.

 

Prominentenkunst Gala (2006, 2008, 2010 en 2012)

De Stichting Evenementen Lions Venray benaderde voor dit project steeds 12 zeer prominente Nederlanders met de vraag of zij zich gedurende twee uurtjes vrij willen maken voor dit project. Al deze mensen werden thuis of op kantoor door ons “Crea-Team” (kunstenares met chauffeur en benodigd materiaal) bezocht waarna het penseel ter hand kon worden genomen. Dus, schilderen onder professionele begeleiding en hierbij maakt het dan niet uit of men wel of niet kan schilderen; waarschijnlijk  was dat ook het leuke van het project.

Belangrijk was dat het schilderij duidelijk gesigneerd is. Tenslotte verzochten wij de kunstenaar-in-spe bij het schilderij een handgeschreven aanbeveling te maken, waarin aangegeven werd wat men met het schilderij probeerde uit te drukken. De schilderijen werden, samen met de aanbevelingsbrief, op de site www.prominentenkunst.nl geplaatst, ter voorbereiding op de veiling tijdens het Prominentenkunst-gala. Tijdens dit feest, waar ruim 200 gasten uitgenodigd werden, werden de originele kunstwerken per opbod geveild.