Jumelage Oberhausen

Winnaars Vredesposter Wedstrijd 2020

Vredesposter Wedstrijd 2020 – Deliyah Sanches wint de 2e districtsprijs!

Vredesposter Wedstrijd 2020 – Jip Hoex wint de 3e districtsprijs!

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds vele jaren door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Lions Clubs Venray en Venray Peelparel zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter was dit jaar “Elkaar helpen geeft Vrede”.

Begin november werden de prijzen voor Venray verdeeld. De eerste prijs werd gewonnen door Deliyah Sanches van basisschool Krokodaris in Venray, de tweede prijs ging naar Jip Hoex van basisschool De Meulebeek in Oostrum, de derde prijs was voor Gioia Winnen van basisschool De Klimboom Venray en de Publieksprijs werd door Fleur Strijbos van basisschool Eigenwijs in Oirlo gewonnen.

De drie beste posters werden daarna beoordeeld door de jury van het Lions district Zuid-Nederland.

In het district deden van 40 scholen zo’n 1250 leerlingen mee. Het goede nieuws nu is dat er twee Venrayse deelnemers in de prijzen van het district zijn gevallen! Deliyah Sanches van de Krokodaris in Venray won de 2e prijs van het district (vorig jaar won zij ook al de 3e prijs) en Jip Hoex van de Meulebeek in Oostrum was goed voor de derde prijs.

Inmiddels is ook de landelijke winnaar van de wedstrijd bekend: Alicia Huizer, leerling van het Minkema College in Kamerik, ingezonden door de Lionsclub Woerden, district 110AZ.

Ondanks alle beperkingen in verband met de corona-problematiek kunnen we met een heel goed gevoel terug kijken op deze voor Venray positief verlopen Lions Vredesposter Wedstrijd. Wij hopen dat volgend jaar de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Venray en omgeving met evenveel inzet en enthousiasme zullen mee doen.