Jumelage Oberhausen

Lions Vredesposter Wedstrijd 2021

Lions Vredesposter wedstrijd: "We zijn allemaal verbonden"

 

Sinds meer dan 30 jaar organiseert de internationale organisatie van Lions Clubs de Vredesposter of Peace Poster Wedstrijd. Sinds 1994 doet Nederland mee aan deze internationale wedstrijd. Een van de doelen van Lions Clubs International is “het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld”. 

 De Peace Poster Contest is een wedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar. De gedachte is dat honderdduizenden kinderen in de wereld bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede. Zij kunnen in een tekening in de vorm van een poster uitdrukken wat vrede voor hen betekent. Voor 2021 is het thema "We are all connected: We zijn allemaal verbonden". 

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Venray, Overloon en Horst zijn uitgenodigd om mee te doen de vredesposterwedstrijd. De posters worden beoordeeld door de leden van de beide Venrayse Lionsclubs en daarnaast door een vakkundige jury. Van 16 tot en met 30 oktober hangen de posters in de bibliotheek van Venray en kan ook het publiek stemmen. 

Voor de verschillende winnaars zijn er aardige prijzen te verdelen. De Venrayse prijsuitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 03 november 2021 in de Schouwburg van Venray. De burgemeester of een van de wethouders van de gemeente Venray zal de prijzen mee uitreiken. Bij de prijsuitreiking zullen we rekening houden met de dan geldende mogelijkheden als gevolg van de corona pandemie. 

De posters van de regionale prijswinnaars dingen, met die uit andere streken van Nederland mee naar de landelijke prijs.  De beste poster van ieder land gaat naar het gebouw van de Verenigde Naties in New York om samen met winnaars van andere landen beoordeeld te worden. De prijsuitreiking van de hoofdprijs vindt plaats tijdens de Lions VN Dag in maart 2022.