Peace Poster Contest vooraankondiging

Aan de directeur, interne begeleider en/of leerkrachten van groep 7/8 van basisscholen van Venray, Overloon, Horst aan de Maas

Vele kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Venray en omgeving hebben de afgelopen jaren met succes deelgenomen aan de Lions Vredesposter Wedstrijd.
Vorig jaar werd Zinè Abbas van basisschool Krokodaris de winnaar van de wedstrijd in Venray:

De Vredesposter Wedstrijd 2022 vindt plaats aan het begin van het schooljaar en heeft als thema:
"Lead with compassion: Laat je Hart je Leiden!"


Inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan het thema van dit jaar zou de vrede in de wereld, maar vooral ook dichterbij, in je eigen stad of dorp, wijk en straat, familie en gezin of zelfs vrede in jezelf kunnen zijn. We hebben te maken met de uitgebreide sociale en maatschappelijke gevolgen van de oorlog in Oekraïne terwijl we nauwelijks zijn bekomen van de Corona-virus pandemie. Juist deze gebeurtenissen hebben op het leven van alle jongeren zo’n grote invloed en verdienen daarom aandacht.

Van iedere deelnemende school wordt de beste inzender samen met zijn/haar gezinsleden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op woensdag 2 november 2022.
In de bijlage vindt u achtergrondinformatie en de spelregels. Verder hebben wij een aangepaste versie voor de leerlingen toegevoegd. Een en ander is ook terug te vinden op www.lionsvenray.nl

Graag horen wij zo spoedig mogelijk, liefst vóór de zomervakantie, of uw school meedoet en deze activiteit in het jaarprogramma wil opnemen. Zo nodig geven wij u ook aanvullende informatie. Ook een van úw leerlingen kan straks schitteren met een indrukwekkende poster over “Laat je Hart je Leiden”.

De Vredesposter Commissie
namens de gezamenlijke Lionsclubs Venray en Venray Peelparel
Alexander Croonen
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.